Muschi de vitel cu sos condimentat

Muschi de vitel cu sos condimentat

 Ingrediente pentru 6 portii:
-1 kg de antricot de vitel dezosat,
-sare, piper alb macinat,
-1 legatura de legume mixte,
-1 ceapa,
-50 de grame de unt topit,
-2 frunze de dafin,
-1 cub de condiment, dizolvat in ¼ litru de apa,
-1 legatura de verdeturi proaspete amestecate,
-150 de ml de smantana,
-1/2 lingurita cu mustar iute.

 

Mod de preparare
Carnea se freaca cu sare, piper si se leaga. Legumele proaspete se spala si se curata. Se curata ceapa si se taie in doua bucati.

 

Intr-un vas incapator se topeste untul, apoi se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti. Se adauga legumele, ceapa si frunzele de dafin si se mai caleste un pic.

 

Se adauga apa in care s-a diluat cubul condimentat, apoi se acopera vasul si se lasa la fiert pentru o ora la foc mic. Din cand in cand se va turna peste carne zeama din vas. Intre timp se spala verdeturile si se toaca marunt.

 

Se scoate carnea din vas si se mentine calda. Zeama care ramane se strecoara, iar legumele fierte se preseaza bine. In aceasta se adauga smantana si mustarul iute si se fierbe la foc puternic pana se ingroasa. Se condimenteaza dupa gust, dupa care se vor adauga verdeturile. Sosul obtinut se serveste intr-un bol mic impreuna cu carnea.

 

Valorea nutritiva
O portie are: 280 de Kcal, 35 de grame de proteine, 15 grame de grasimi, 1 gram de carbohidrati.

 

Pofta buna!