Muschi de porc cu sos de prune

Muschi de porc cu sos de prune

Reteta asta este una din acelea care par complicate si sofisticate, de gatit in zilele in care vrei sa faci ceva deosebit. De fapt, nu e mare filosofie sa faci acest muschi de porc, dar asta nu inseamna ca nu e ceva intr-adevar delicios. 

Sosul de prune este ingredientul secret care te va face sa te indragostesti de aceasta friptura. 
 
Ingrediente 
 
Pentru sos: 
  • 800 de grame de prune taiate in sferturi 
  • 50 grame de zahar brun
  • 150 grame de ceapa tocata
  • 70 mililitri de orez 
  • 70 mililitri de sos de rosii 
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de boabe de mustar
  • jumatate de lingurita de piper negru macinat
  • o bucata de anason stelat
  • 2 cuisoare
 
Pentru friptura
  • 2 bucati de muschi de porc (in total 450 de grame)
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatate de lingurita de piper
Incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa si ustoroiul, dupa care adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Dupa ce amestecul da intr-un clocot, lasa focul la mic si, dupa 30 de minute, scoate si arunca anasonul si cuisoarele. 
 
Incinge cuptorul in timp ce condimentezi carnea cu sare si piper. Incinge 2 linguri de ulei si soteaza carnea timp de 7 minute, cat sa fie rumenita pe toate partile. 
 
Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si transfera carnea pe care o acoperi apoi cu un sfert din cantitatea de sos. Baga la cuptor pentru 15 minute, dupa care intorci carnea si mai pui un sfert din sos. Mai las-o 10 minute in cuptor si 10 minute la racit, inainte sa o tai. Serveste cu sosul de prune ramas. 
 
Pofta buna!