Reteta asta este una din acelea care par complicate si sofisticate, de gatit in zilele in care vrei sa faci ceva deosebit. De fapt, nu e mare filosofie sa faci acest muschi de porc, dar asta nu inseamna ca nu e ceva intr-adevar delicios.
Sosul de prune este ingredientul secret care te va face sa te indragostesti de aceasta friptura.
Ingrediente
Pentru sos:
- 800 de grame de prune taiate in sferturi
- 50 grame de zahar brun
- 150 grame de ceapa tocata
- 70 mililitri de orez
- 70 mililitri de sos de rosii
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de boabe de mustar
- jumatate de lingurita de piper negru macinat
- o bucata de anason stelat
- 2 cuisoare
Pentru friptura
- 2 bucati de muschi de porc (in total 450 de grame)
- 2 linguri de ulei de masline
- jumatate de lingurita de sare
- jumatate de lingurita de piper
Incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa si ustoroiul, dupa care adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Dupa ce amestecul da intr-un clocot, lasa focul la mic si, dupa 30 de minute, scoate si arunca anasonul si cuisoarele.
Incinge cuptorul in timp ce condimentezi carnea cu sare si piper. Incinge 2 linguri de ulei si soteaza carnea timp de 7 minute, cat sa fie rumenita pe toate partile.
Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si transfera carnea pe care o acoperi apoi cu un sfert din cantitatea de sos. Baga la cuptor pentru 15 minute, dupa care intorci carnea si mai pui un sfert din sos. Mai las-o 10 minute in cuptor si 10 minute la racit, inainte sa o tai. Serveste cu sosul de prune ramas.
Pofta buna!