Muschi de porc cu lemongrass

Muschi de porc cu lemongrass




Daca nu aveti asemenea tigai nu-i problema, il puneti pe grilajul cuptorului cu o tava dedesubt.




Ingrediente:

  • 2 bucati potrivite de muschi de porc curatat de pielite si grasimi
  • 4-5 catei de usturoi
  • O lingurita de lemongrass
  • Cimbru si salvie uscate
  • Sare grunjoasa
  • Ulei de masline (cantitatea variaza in functie de cata carne aveti)
  • 100ml vin alb
  • 200 ml apa

 

 

Condimentele le amestecam intr-un mojar cu uleiul de masline. Nu pisati usturoiul, zdrobiti-l doar impreuna cu restul condimentelor.

Crestam carnea din loc in loc si o masam bine cu maglavaisul de condimente. O punem frumos in tigaie si o lasam cateva minute pe fiecare parte sa prinda o crusta (nu va luati dupa poza, ca eu am uitat pasul acesta :)). Apoi adaugam vinul si apa si ii punem capac sau in cazul meu cealalta tigaie. Se lasa asa cel putin 30 minute. Carnea o sa se micsoreze si o sa se imbibe de aroma condimentelor dar mai trebuie si intoarsa din cand in cand.

 

 

In cazul in care o puneti in cuptor evident ca nu veti mai folosi vinul iar apa o puneti intr-o stropitoare, si din cand in cand, stropiti carnea cu apa ca sa nu se usuce prea tare.

 

Am servit cu paine din faina integrala si cartofi taranesti.

S-aveti pofta!