Ti-am tot dat in ultimele zile retete prin care sa profiti de fructele si de legumele pe care ti le ofera vara. Continuam aceasta serie si te tentam cu o musaca de dovlecei cu rosii. Chiar daca nu esti adepta mancarurilor romanesti, poti sa faci aceasta reteta pentru ca nu contine carne si are putine calorii. Ingrediente o cana si jumatate de branza 1/3 cana de parmezan ras jumatate de lingura de oregano uscat jumatate de lingura de busuioc uscat 2 catei de usturoi maruntit 2 dovlecei de marime medie, taiati felii subtiri 5 rosii taiate felii 1/4 cana de unt 2 linguri de ceapa tocata marunt 3/4 cani de pesmet Incalzeste cuptorul la 190 de grade celsius, in timp ce ungi cu unt un vas termorezistent. Intr-un bol mare, amesteca branza, parmezanul, oregano, busuiocul si usturoiul si adauga sare si piper. Asaza un strat de dovlecei in vas si presara 1/4 din amestecul de mai sus. Asaza un strat de rosii si repeta procedura pana cand termini ingredientele. Intr-un alt vas topeste untul si caleste ceapa pana cand devine transparenta. Adauga si pesmetul si amesteca pana cand absoarbe tot untul. Imprastie rezultatul pe suprafata continutului din vas. Acopera vasul cu folie de aluminiu, da la cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate folia si mai lasa in cuptor 20 de minute.