Mousse de somon

Mousse de somon

Vin sarbatorile si odata cu ele petrecerile si musafirii. Daca vreti sa ii impresionati, am aici o reteta numai buna pentru asta. Este o spuma de somon care se poate folosi la aperitive si nu numai. Este foarte usor de preparat. Vom folosi somon afumat.

Ingrediente:

– 200 g somon afumat;

– 200 g branza dulce;

– o lingurita marar proaspat tocat;

– 1 catel de usturoi tocat fin;

– sare, piper proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Pentru a obtine o spuma fina, punem toate ingredientele intr-un robot de bucatraie si folosim functia pulse pana cand obtinem textura dorita.

Daca doriti doar o crema, cu bucati mai neglijente, este suficient sa desfaceti cu o furculita bucatele din somonula fumat si apoi sa-l amestecati cu branza si celelalte elemente, tot manual.

Asigurat-va ca il condimentati dupa gust, pentru ca somonul afumat poate fi suficient de sarat. Spuma se raceste jumatate de ora, inainte de a fi folosita la ornat sau umplut diverse aperitive.

100 g de Mousse de somon contin: 320 calorii, 22,3 g proteine, 11 g lipide si 2.3 g carbohidrati.