Am vazut la supermarket, in raionul de produse congelate baby carrot. I-am incercat si sunt deliciosi. Daca varianta congelata nu te tenteaza, afla ca piata este plina de morcovi foarte sanatosi si foarte proaspeti. Si unii si ceilalti sunt perfecti ca sa faci morcovi copti. In aceasta varianta sunt o garnitura si gustoasa si plina de culoare pe masa de Craciun. Ca sa faci morcovi copti ai nevoie de vreo 500 de grame de morcovi, doua linguri cu unt, un catel de usturori, o lingurita de scortisoara, o lingurita de seminte de chimen, o lingurita de boia dulce, o lingura plina de tarhon uscat, doua linguri cu zahar, un pahar mic de vin alb, piper si sare. Daca obisnuiesti sa folosesti si iti place adauga si o lingurita de pudra de ghimbir. Curata si spala morcovii. Daca sunt mari ii poti taia in fasii pe lung, de grosimea unui deget. Intr-un vas pune cele doua linguri cu unt. Adauga toate mirodeniile, inclusiv zaharul, sarea si piperul si lasa totul pe foc iute ca sa se amestece bine aromele. Adauga si catelul de usturoi tocat marunt. Da deoprate si pune pe rand bucatile de morcov in sosul de unt astfel incat sa se glazureze cu sos, apoi aseaza-i intr-un vas care merge la cutor. Rastoarna sosul care ramane peste morcovi si prelinge usor, intr-un colt vinul, ca sa nu speli glazura de pe morcovi. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si coace morcovii pentru 30-40 de minute. Daca morcovii sunt mai batrani, poti adauga si vreo cateva linguri cu apa sau supa de carne in vasul cu morcovi. Dupa ce trec cele 40 de minute indeparteaza folia si mai lasa morcovii in cuptor pentru inca 10-15 minute ca sa se caramelizeze si sa prinda culoare. Preparati in felul acesta morcovii copti trebuie serviti imediat. Ii plac si lui Mos Craciun!