Gandul publica un dosar amplu despre obezitatea in randul copiilor din Romania. Sub titlul "Alexandra Grasa" puteti citi despre lupta unei adolescente din Romania cu kilogramele, stereotipurile si batjocura. Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca unui copil ar trebui sa i se explice cateva principii de baza despre ce inseamna o dieta echilibrata incepand cu varsta de 6 ani. „La aceasta varsta compozitia de lipide este minima, insa dupa aceasta varsta numarul celulelor adipoase se multiplica si cantitatea de grasime din organism creste, pregatind corpul pentru pubertate. Aceasta este perioada cea mai importanta din punct de vedere ponderal pentru viitorul adult, deoarece odata formate celulele adipoase ele nu dispar si nici nu mor. Prin cure de slabire doar isi micsoreaza volumul. Astfel, ‘bagajul’ de celule adipoase dezvoltate intre 6 si 10 ani impreuna cu apetitul corespunzator acestuia vor ramane constante toata viata”, a declarat dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist si autoarea cartii „Sanatatea are gust”. Nutritionistul Mihaela Bilic: Sa redescoprim ciorba Ce trebuie sa contina meniul zilnic al unui copil Medicii nutritionisti spun ca, desi portiile unui copil sunt considerabil mai mici decat cele ale unui adult, si acesta trebuie sa aiba zilnic cinci mese: trei principale si doua gustari. Fructele si legumele pot reprezenta pentru cei mici gustarea ideala. Specialistii au realizat pentru Gandul meniul zilnic al unui copil. â— Micul dejun ar putea consta in 1-2 felii de paine integrala, cu un ou fiert sau cateva felii de branza asezonate cu un castravete, o rosie sau un ardei gras. Tot la micul dejun se poate opta si pentru un borcanel cu iaurt sau o portie de lapte cu cereale integrale. â— La masa de pranz un copil poate manca o salata, o supa, ciorba sau 100 de grame de carne de curcan, vita sau peste. â— Citeste in Gandul ce ar fi bine sa manance copiii la cina.