De Paste toata lumea mananca miel. Toate gospodinele pregatesc vestita friptura de miel impanata cu usturoi. Dar daca am alege o alta reteta? Un gust mai exotic pentru o altfel de friptura de miel. Miel la cuptor cu pesto de menta si busuioc Timp de preparare: 2 ore 6 portii 644 calorii/portie Ingrediente: 2 kg de carne de miel (fara piele) Ierburi proaspete din gradina pentru servit Felii de lamaie pentru servit Pentru pesto: 1 catel de usturoi tocat marunt O legatura de busuioc (doar frunze) O legatura de menta (doar frunze) 25 gr muguri de pin 25 g parmezan razuit 125 ml ulei extra virgin de masline Sucul de la o jumatate de lamaie Mod de preparare: Prima data prepara pesto. Pune toate ingredientele intr-un blender (cu exceptia uleiului si a sucului de lamaii), asezoneaza cu putina sare si marunteste-le pana se transforma intr-o pasta. In timp ce merge blenderul toarna putin cate putin uleiul de masline. Apoi pune pesto intr-un bol si stoarce pe deasupra zeama de lamaie. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cresteaza putin carnea de miel si pune-o apoi intr-o tava de cuptor. Foloseste jumatate din sosul pesto pentru a unge cu generozitate carnea, presand bine in zona crapaturilor. Restul de pesto trebuie tinut la frigider si scos chiar inainte de servire. Coace mielul la cuptor timp de aproximativ 2 ore. Verifica din cand in cand sa nu se usuce prea tare carnea. Daca se intampla asta, mai adauga putin pesto. Cand este gata, scoate carnea din tava si acoper-o cu o folie si las-o sa se odihneasca 30-40 de minute. Apoi poate fi servita cu felii de lamaie, ierburi proaspete si cu restul de sos pesto.