Micul dejun pentru prichindei

Micul dejun pentru prichindei

La micul dejun, ca de altfel si la celelalte mese ale zilei, se ivesc diverse probleme. Pe langa mofturile pe care le fac copiii, plangand si refuzand mancarea pe n motive, apare vechea problema:”Ce ii dau sa manance?”. In niciun caz mezeluri, nu margarina sau unt, nu dulciuri, nu fast-food s.a.m.d. Iar o alta problema se iveste cand contastati ca frigiderul este plin doldora cu astfel de produse alimentare. Daca voi nu aveti grija de sanatatea voastra, macar aveti de cea a copiiilor.

 

Idei pentru un mic dejun sanatos

Puteti sa le pregatiti celor mici un mic dejun din: paine integrala, cereale si oua. Toate sunt bune pentru a le asigura celor mici energia necesara. Sau puteti sa ii serviti cu: lapte sau alte produse lactate, care sunt bune pentru dezvoltarea oaselor, dupa principiul proteinele sunt caramizile unui organism sanatos.

 

Smoothie-urile sunt delicioase. Imbina prospetimea fructelor cu gustul fin al laptelui. Sunt usor de pregatit. Nu va trebuie decat un blender, cateva fructe si lapte. O culoare intensa, placuta vazului ii atrage pe cei mici. Asa ca, nu va veti ruga prea mult de ei sa isi bea smoothie-ul.

 

Daca nu aveti prea mult timp, dar vreti sa le asigurati celor mici o masa sanatoasa, incercati: cereale cu lapte si o bucata de fruct. Sau o felie de paine cu branza sau rosie si ceva dressing usor si un pahar cu suc de fructe sau de legume. O alta varianta de mic dejun sanatos si rapid este: un iaurt, o felie de paine si un fruct feliat. Sau de ce nu, un sandvis cu putin unt de rahide (este delicios, iar cei mici se vor bate pe el) si o banana.

 

Si daca nu aveti nicio idee de mic dejun care sa ii dea pe spate pe cei mici, incercati fasole la microunde pe felie de paine. Pur si simplu se pune o cantitate mica de fasole intr-un vas termorezistent si-apoi in cuptor.

 

Nu orice in farfurie, la micul dejun
Nu le dati celor mici orice la masa, mai ales la micul dejun. Nu alegeti alimentele in graba, doar pentru a umple cosul de cumparaturi. Sortati alimentele pentru micul dejun folosindu-va de ideile noastre pentru masa de dimineata. Si poate cel mai important aspect de luat in vedere, nu va ghidati dupa ambalaj, ci dupa eticheta.