Mic dejun cu sunca si legume

Mic dejun cu sunca si legume

Pentru o portie de mic dejun cu sunca si legume ai nevoie de:

 

78 grame de sunca slaba,

2 rosii (de dimensiune medie, curatate de coaja si samburi, iar apoi tocate bucatele mici)

ulei de masline

 

dressing:

4 fire de ceapa verde, tocata marunt,

125 de grame de ciuperci (tocate marunt),

75 grame de tulpinite de sparanghel,

1 ligurita cu ulei de masline virgin,

1 catel de usturoi (zdrobit),

cateva lingurite cu sos Tabasco,

1 lingura cu otet de cidru,

2 lingurite cu patrunjel tocat,

sare si piper negru, macinat.

 

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l pe foc. Cand uleiul este incins, adauga legumele si ingredientele pentru dressing (in afara de sunca). Amesteca timp de 6 minute, apoi adauga sunca si mai lasa amestecul de legume si sunca sa stea pe foc pentru inca 2 minute.

 

Dupa care se poate consuma. Sfatul meu este sa consumi amestecul de legume si sunca cu paine din cereale integrale, iar setea sa ti-o potolesti cu un pahar cu suc proaspat de portocale ori alt fruct, asa fac eu si, rareori, ma plang de lipsa de energie.

 

Pofta buna!