Mere si gutui coapte

Mere si gutui coapte

Nu as putea sa il descriu in cuvinte. Nu cred ca puteam gasi o utilitate mai buna pentru niste fructe obosite ca acelea, mai ales intr-o zi friguroasa de iarna ca asta.  

 

 
Ingrediente: 

 
mere si/sau gutui 
putin unt 
scortisoara praf 
putin zahar 
cateva bucatele samburi de migdale  

 


 
De explicat nu e mare lucru! Se spala fructele. Cele mai bune sunt cele romanesti. Eu le am de la tara, unde se pastreaza foarte bine peste iarna.  De aceea s-au si oxidat imediat dupa ce le-am taiat, pentru ca sunt organice si nu sunt pastrate in substante conservante. Stiu! Puteam sa le stropesc cu zeama de lamaie, dar am vrut sa arate rustic si simplu. Le-am taiat in jumatate si le-am scos cu un cutit, partea cu samburii. Le-am uns cu putin unt, am presarat putin zahar si scortisoara si am mai aruncat si niste samburi de migdale deasupra. 

 


Le-am pus pe o tava, pe hartie de copt si le-am dat la cuptor, la foc mic pentru aproximativ 25 de minute. Am scos merele dupa 10 minute, pentru ca sunt gata mai repede decat gutuile.  
Se pot servi calde sau reci. In ambele variante sunt delicioase.   

 

Este un desert sanatos, rapid si foarte gustos.

 
 

100 de g de mere coapte contin: 50 calorii, 0 g proteine, 0,4 g lipide, 11 g carbohidrati

100 de g de gutui coapte contin: 60 calorii, 0,5 g proteine, 0,5 g lipide, 15 g carbohidrati 

Tips: Se poate renunta la unt, iar zaharul se poate inlocui cu putina miere. De asemena putem folosi si zaharul vanilat. 

Pofta buna!