Merele coapte cu sos de vanilie sunt un desert perfect pentru iarna, foarte sanatos si usor de facut. Aroma merelor coapte imi aduce intotdeauna aminte de copilarie si de masa de Craciun, asa ca acum il pregatesc destul de des si va invite si pe voi sa o facet, pentru ca merita. Ingrediente pentru mere coapte cu sos de vanilie: 5 mere rosii 100 ml lapte condensat 1 plic zahar vanilat 3 lingurite zahar tos Mod de preparare pentru mere coapte cu sos de vanilie: Procedeul este foarte simplu. Spalati bine merele, apoi scobiti-l in partea cu codita, in asa fel incat sa obtineti o gaura incapatoare. Amestecati laptele condensat cu zaharul vanilat si zaharul tos. Puteti adauga si putibna scortisoara daca va place. Daca nu aveti lapte condensat puteti sa folositi smantana dulce. Puneti sosul obtinut in fiecare mar. Puneti merele intr-o tava si introduceti-le la cuptor la 160 de grade C, pentru 15 minute. Serviti-le calde, poate chiar alaturi de o cupa cu ingheteta de vanilie. 100 de g de desert preparat contin: 65 de calorii, 0, 7 g lipide, 0,4 g proteine si 13, 8 g carbohidrati. Pofta buna la mere coapte cu sos de vanilie!