Dieta si antrenament: ce mancam?

Dieta si antrenament: ce mancam?

Daca ne-am hotarat deodata ca trebuie sa tinem dieta si sa mergem la sala, se intampla de obicei fiindca nu mai aratam sau nu ne mai simtim asa cum ne-am dori. Sunt consecintele sedentarismului dar si ale alimentatiei. Daca incepeti, dupa o viata sedentara, sa va antrenati ( foarte multa lume a inceput alergarile, acum ca a venit caldura, iar un numar important de parcuri au aparate pentru exersat) trebuie neaparat sa aduceti schimbari si meniului dumneavoastra.

Cum mancam in perioadele de dieta si activitate fizica?

Cel mai important este sa ne amintim, atunci cand stabilim meniul zilei, obiectivul pe care il avem si ce ne trebuie pentru a-l atinge. O dieta sustinuta de activitate fizica are nevoie de un aport bogat de carbohidrati, proteine si fibre din alimentatie, precum si de o hidratare mai atenta.

Cel mai important punct este aportul de proteine in cadrul unui meniu. Greseala cea mai frecventa, atunci cand va faceti un meniu, este sa nu se manance suficiente proteine. Daca nu mancati destule proteine, pierdeti o parte din masa dumneavostra musculara, iar pielea vi se ofileste. Avand in vedere ca exersati, este neaparat necesar sa aveti suficienti carbohidrati in meniu, pe care sa ii luati din cereale integrale, orez si legume. Nu va taiati drastic caloriile, deaorece acestea sunt motorul nostru. Daca alimentatia nu va ofera suficiente calorii pentru a fi arse prin exercitiu, acest lucru va va slabi organismul. Cu cat urmati un regim mai sever, cu atat mai putin veti rezista si, negresit veti claca. E mai bine sa urmati un regim rezonabil, care sa nu va induca frustrare si prin care sa va atingeti obiectivele.

 
Cei care doresc sa faca sport in mod regulat, au nevoie spre deosebire de cei sedentari, de o cantitate mai mare de vit. A, B6 si Calciu pentru a sustine consumul de proteine. Au nevoie si de mai mult magneziu pentru relaxarea muschilor si fortificarea oaselor. Au nevoie deasemeni si de catitati mai mari de vitamina C pentru a asigura un tesut conjunctiv puternic, pentru a proteja organismul impotriva stresului intens .