Medicamentele nu sunt bomboane

Medicamentele nu sunt bomboane

Ce faci atunci cand copilul tau e bolnav? Daca faci parte din cei 60% dintre romanii trateaza copiii dupa ureche, fara sa mearga in prealabil la medic, afla ca medicamentele nu sunt bomboane.  

Un studiu realizat de ARPIM arata ca cele mai frecvente simptome tratate de parinti sunt tusea, febra, nasul infundat si durerile de gat sau de cap.

Ceea ce nu se cunoaste insa este faptul ca automedicatia implica foarte multe riscuri în cazul copiilor. Stii ca medicamentele nu sunt bomboane dupa ce afli ca duc la cresterea rezistentei organismului la anumite tratamente, cresc ritmul cardiac si pot masca evolutia unor boli mai grave.

35% dintre copiii primesc antibiotice fara consultul prealabil am medicului

In lista medicamentelor "confundate" cu bomboanele se numara vitaminele, antitusivele,  antipireticele si analgezicele. Stiti cati copii au luat antibiotice fara sa fie consultati de medic? 35% dintre cei intervievati.

Aproape fiecare parinte se crede medic si se bazeaza in principal pe experienta anterioara. In general mamele sunt cele care trateaza copii. Este vorba de persoane cu studii superioare si venituri medii si ridicate. Ele aleg automedicatia bazandu-se pe tratamente recomandate de medici in trecut pentru aceleasi simptome.

Amintiti-va data viitoare cand copilul vostru este bolnav ca medicamentele nu sunt bomboane.