Daca nu mai stiti ce sa gatiti ca si garnitura sau daca aveti musafiri si doriti ca masa sa arate cat mai frumos, va propun medialioane de cartofi. Se potrivesc foarte bine ca si aperitiv. In plus, arata foarte bine si este foarte usor de preparat. Ca sa faci medialioane de cartofi ai nevoie de 500 de grame de cartofi albi, 100 de grame de cascaval, un ou, sare, piper proaspat macinat, apa pentru fiert cartofii, o lingura ulei si 30 de mililitri de lapte. Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se fierb in apa cu sare pana cand se strivesc rup usor cu furculita. Se strecoara si se paseaza cu furculita. Cartofii se amesteca cu lapte, putin ulei, cascavalul ras, oul intreg si laptele pana cand obtinem o spuma. Se lasa la racit. Cu ajutorul unui posh pentru patiserie se formeaza medalioane intr-o tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pe 10-15 minute sau pana cand devin aurii. Se pot servi calde sau reci. 100 de grame de medalioane de cartofi contine: 152 calorii, 3 g proteine, 0,7 g lipide si 35,5 g carbohidrati. Pofta buna!