Cum contul incepe sa se refaca usor-usor, dupa atata stat pe acasa e timpul pentru un rasfat ca la carte cu un ospat regesc. Mancarea trebuie sa intregeasca ambientul asa ca va invit la Mazagran, restaurantul gazduit in casa boiereasca impozanta aflata vis-à-vis de Ambasada Frantei. Nu e un loc in care sa intri in pantaloni scurti si slapi, decat daca vrei sa trezesti priviri piezise. Este ca in apartamentul matusii bogate care te analizeaza din cap pana in picioare ezitand de fiecare data, pentru o clipa, sa te lase singur in preajma tacamurilor argintate. Desi spatioase, camerele te fac sa te simti stingher, acoperite de candelabrele cu brate lungi si tapetate cu o sumedenie de oglinzi, perdele si tablouri rama-n-rama. Meniurile sunt si ele impozante si ascund preturi la vederea carora mai mai ca iti sta inima-n loc. O cina in patru costa cam cat o zi la munte cu tot ce implica ea : drum, mancare, opriri prin benzinarii. Crème de la crème in materie de gustari. Camembert pane cu delicioasa dulceata de ceapa sau creveti si calamari picanti – la 52 de ron. Evident, nu am incercat nici una, nici cealalta. Supele sunt mai accesibile ca pret astfel supa de ceapa costa 15 ron, acelasi pret pe care il are si supa crema de sparanghel. Daca ati dezvoltat o obsesie pentru pastele facute in casa, aici sunt la ele acasa. Am comandat o portie de paste colorate cu cerneala de sepie si cu fructe de mare la 29 de ron, si nu am regretat. Carnea e delicioasa dar extreme de scumpa. Un exemplu este muschiul de vita de Brazilia pe care l-am mirosit intr-o farfurie de la o masa alaturata. 52 de ron costa portia , dar am fost asigurata ca face toti banii. Eu am incercat o rulada din vitel de lapte la 45 de ron, care m-a indestulat pentru 2 zile. Vinul porneste de la 60 de lei si ajunge la 450, iar sampania ridica pretul pana la 1200 de lei. Cum spuneam, o masa in patru la Mazagran face cat o excursie la munte.