Martisoarele cu fistic sunt cea mai buna alegere daca vrei sa oferi un martisor handmade, in dar, de 1 martie. E o felicitare de 1 martie perfecta, care te va scoate din randul celor care ofera aceleasi martisoare anoste in fiecare an. Martisoarele – facute manual la tine in bucatarie, vor starni cam tot atatea zambete cat poate strange un buchet de ghiocei. In plus sunt si delicioase. Ceea ce stim doar noi este ca se fac usor si repede. Din ingredientele de mai jos rezulta circa 30-40 de biscuiti. Ca sa faci martisoare cu fistic ai nevoie de 100 de grame de unt, 200 de grame de zahar brun (dar merge si cel clasic), un ou, o lingura de lapte, esenta de vanilie sau coaja de portocala rasa, 150 de grame de faina, un praf de sare, un plic cu praf de copt, doua linguri cu varf de fulgi de ovaz si 100 de grame de fistic nesarat. Zdrobeste fisticul si ciocolata. Amesteca untul cu zaharul pana devine spumos. Adauga oul, laptele, mirodeniile (vanilia sau coaja de portocala) si omogenizeaza bine, cu mixerul, cateva minute. Separat amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga fulgii de ovaz, intregi. Pune faina in crema de unt. Adauga trei sferturi din fisticul tocat si toata ciocolata. Amesteca. Pune, folosind o lingurita umezita, gramajoare din aluat, in tava pentru copt, la o oarecare distanta unele de altele. Tava trebuie unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie pentru copt. Presara fisticul ramas deasupra fursecurilor. Coace prajiturile martisor la foc potrivit, in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot din tava imediat ce sunt gata, ca sa nu se lipeasca. Martisoarele cu fistic se impart cu prietenii numai dupa ce v-au trimis mesaje de 1 martie si se savureaza cu gandul la primavara! Un dar ideal este si negresa cu putine calorii.