Mancarea verde este o bunatate pe care merita sa o incerci. Se potriveste cu zilele acestea de toamna dulce. Mancarea verde este gustoasa, satioasa, sanatoasa si colorata. Incerca reteta cu incredere! Din dragoste pentru broccoli! Ca sa faci mancarea verde ai nevoie de un buchetel de broccoli mic, 500 de grame de mazare (merge si cea congelata si cea din cosnerve), 500 de grame de fasole verde (congelata sau proaspata), 100 de grame de unt, o ceapa mare veche, trei catei de usturoi, o legatura de marar si una de patrunjel, sucul de la o lamaie, sare, piper, doua-trei linguri de parmezan raz si 200 de grame de iaurt pentru servit. Pune apa la fiert, cu sare. Cand clocoteste, pune broccoli buchetele si lasa-le cateva minute, dupa ce incepe, din nou, sa fiarba. Scoate-le pe un platou. Fa la fel cu fasolea verde, si la final cu mazarea, pe care dupa cateva minute de fiert, o strecori. Toaca ceapa veche si usturoiul si caleste-le in unt. Adauga mazarea, fasolea verde si brocolii si lasa totul sa se inabuse, cateva minute, intr-un vas acoperit, la foc potrivit. Potriveste de sare si piper. Unge cu putin ulei un vas care merge la cuptor, pune amestecul de legume, cu tot cu sos, pune mararul si patrunjelul tocat fin, parmezanul ras amesteca usor si da totul la cuptor pentru 10 minute. Serveste mancarea fierbinte stropita cu suc de lamaie si iaurt.