Mancare mai sanatoasa in restaurante

Mancare mai sanatoasa in restaurante

Nutritie seducatoare – este conceptul care vrea sa vina in ajutorul bucatarilor romani. Secretul? Mici modificari in modul de a gati, in alegerea si combinarea ingredientelor, astfel incat consumatorului sa i se ofere variante mai sanatoase ale meniurilor preferate.

Conform unui studiu* realizat de Unilever Food Solutions, oferta actuala de mancare sanatoasa a restaurantelor este perceputa ca neapetisanta, scumpa si nesatioasa. Asa ca ei vin cu urmatoarea propunere: mici schimbari care nu modifica radical savoarea preparatelor, ci fac mancarea sanatoasa mai atractiva si accesibila pentru consumatori, iar pe cea mai putin adecvata – ceva mai sanatoasa.

Pe termen lung, aceste mici schimbari pot avea un impact considerabil asupra starii de sanatate a celor ce iau masa in oras. Un exemplu concret este acela ca, daca jumatate din populatia Bucurestiului ar consuma timp de 1 an, cartofi copti in loc de cartofi prajiti, cantitatea de grasime care ar fi evitata depaseste 1,5 tone.

“In ultimele studii, ne-am concentrat asupra perceptiei pe care oamenii o au cand vine vorba de mancarea sanatoasa. Rezultatele arata ca oamenii nu sunt atrasi de optiunile sanatoase existente in meniuri. O alta informatie alarmanta o reprezinta statistica Organizatiei Mondiale a Sanatatii, privind rata ascendenta a obezitatii. Pentru ca previziunile nu sunt optimiste, este responsabilitatea noastra, ca parte a industriei de food service, sa aducem in discutie problema si sa oferim solutii aferente”, spune Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader UFS.

* Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat in martie 2012 de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un eșantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 si 64 de ani, din Bucuresti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina. Aceste persoane se caracterizeaza printr-un venit peste medie (peste 1500 lei/luna) și educație medie și superioara.