Cred ca este perfect sa incercam sa pregatim mancare de vara, fara foc. Folosim toate bunatatile verii, toate fructele si legumele minunate ale lunii mai si in doar cateva minute, putem avea preparate delicioase, sanatoase si pline de vitamine. Toate aceste bunatati sunt gata in cateva minute, sunt gustoase si sanatoase. Este foarte simplu, ca in perioada calda a anului, sa faci mancare fara foc. Trebuie sa respecti cateva reguli pentru un plus de siguranta. Spala foarte bine legumele si fructele pe care le folosesti. Cumpara alimente sanatoase si proaspete. Daca folosesti blendere si roboti de bucatarie, instrumentele trebuie sa fie perfect curate, pentru ca preparata fara foc, mancarea de vara, nu mai este sterlizata prin fierbere. Foloseste suc de lamaie, pudra de ardei iute, scortisoara, nucsoara, cuisoare, usturoi si ceapa, precum si ierburi aromate, nu doar pentru gust ci si pentru calitatile lor antibacteriene. Iata cateva feluri de mancare de vara fara foc: Supa de rosii Ca sa o prepari ai nevoie de un kilogram de rosii coapte, putin busuioc uscat, ulei de masline, sare, piper, o cana de lapte dulce si un catel de usturoi. Se pregateste foarte usor. Se spala si se taie in bucati rosiile, apoi se pun intr-un blender, impreuna cu laptele. Mixeaza totul bine. Adauga usturoiul tocat fin, busuiocul, sare, piper, trei linguri de ulei de masline si o cana de apa. Mixeaza din nou, in cateva reprize. Lasa supa la rece cel putin o ora inainte de a o servi. Laptele poate fi inlocuit cu lapte batut. Tartar de rosii si avocado Ingredientele sunt simple si le gasesti in orice magazin. Ai nevoie de sase rosii mari si bine coapte, doua fructe de avocado, seminte de floarea soarelui decojite, o legatura de ceapa verde, putina branza uscata pentru ras deasupra, sucul de la o jumatate de lamaie, o lingura de ulei si o legatura de marar verde. Prepararea incepe prin a curata si taia in cubulete mici rosiile si avogado. Adauga ceapa, taiata foarte fin. Pune totul intr-un vas si amesteca cu sucul de lamaie. Adauga mararul tocat fin, semintele de floarea soarelui si uleiul, apoi amesteca din nou. Rade branza deasupra. Serveste aceasta mancare pe felii de paine prajita. Fructe cu spuma de branza Este un dulce racoritor si sanatos, numai bun pentru zilele de vara, fie ca sunt ploioase sau nu. Ai nevoie de 500 de grame de fructe de sezon, 250 de grame de branza dulce de vaca, o lingura cu varf de smantana, doua linguri cu miere sau trei de zahar pudra, coaja de lamaie, doua albusuri si 8-10 biscuiti crocanti, de buna calitate. Totul este gata in cateva minute. Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu smantana, mierea sau zaharul si coaja de lamaie, pana devin spuma. Bate albusurile si adauga spuma in crema de branza. Spala si curata fructele si, daca sunt mari, le poti taia in doua sau in trei. Aseaza in straturi, in cupe sau castronele fructele si crema de branza, iar deasupra pune biscuit sfaramati. Da la rece si savureaza dupa vreo doua ore. Eu cred ca merita, mai ales vara, pe langa salatele obisnuite, sa incluzi in meniu mancaruri fara foc. Sunt foarte simplu de facut, sunt gustoase si, evident santoase.