Am putea foarte bine sa traim numai cu salate si apa plata cu lamaie, dar cateodata parca este necesara si o mancare mai consistenta, asa, sa ne tina de foame macar jumatate de zi. Mancarea de orez cu carne de pui este o solutie perfecta. Se gateste foarte usor, si este destul de dietetica pentru ca nu contine foarte multe grasimi. Poti sa indepartezi pielea de pe carnea de pui. Iar daca nu mananci carne, poti sa o inlocuiti cu ciuperci. Ca sa pregatesti trei portii de orez orez cu carne de pui ai nevoie de trei pulpe mari de pui, o cana de orez, un morcov mare sau 2-3 mai mici (de primavara), o ceapa mare, o legatura de frunze de patrunjel, 3-4 linguri de ulei, sare, piper dupa gust putin parmezan si busuioc, plus doua cani de apa. Incepe prin a taia ceapa marunt si morcovul rondele. Caleste-le in putin ulei, sub capac, intr-o oala incapatoare. Lasa legumele sa fiarba in suc propriu, apoi, cand ceapa s-a inmuiat adauga carnea si lasat-o sa se inabuse vreo cinci minute. Pune sare si piper. Acopera totul cu apa si lasa-le sa fiarba la foc mic, cu capacul pe o parte aproximativ 30 de minute. Cand carnea este pe jumatate fost fiarta adauga orezul spalat in prealabil si lasa-l sa fierba pana inghite toata zeama (aprox 15 minute), timp in care poti sa amesteci din cand in cand. Cand orezul este fiert lasa mancarea sa se odihneasca sub capac, cu focul stins. La final, pune frunze de patrunjel proaspat tocate marunt, iar deasupra rade parmezan. 100 de grame de mancare de orez cu carne de pui contine 352 calorii, 34 grame de proteine, 12,3 grame de lipide si 24,4 grame carbohidrati.