Aceasta mancare este traditionala din India, avand numele de "dal", denumire pe care o primesc insa toate mancarurile care au la baza linte, fasole sau naut. Stim ca poate fi foarte confuzant, dar cu siguranta nu vei uita mancarea de linte rosie cu varza, daca incerci reteta noastra. Poti sa pastrezi intr-un borcan linte, ca sa ai mereu la indemana, pentru ca este foarte sanatoasa si se gateste si usor. Ingrediente pentru 6 portii 2 linguri de ulei de masline jumatate de lingurita de chimen 4 catei de usturoi 1 rosie 1/4 lingurita turmeric 1/2 lingurita piper 1 cana de linte rosie despicata 1 varza de marime medie Incalzeste uleiul intr-o cratita, adauga semintele de chimen si caleste-le pentru 30 de secunde. Adauga usturoiul, rosia, turmericul si piperul si fierbe la foc mediu pentru 3 minute. Pune lintea, sare si 4 cani de apa si da amestecul in fiert. Da apoi focul la mic si lasa lintea sa fiarba pentru aproximativ 12 minute. In timp ce lintea fierbe, nu pierde timpul si pregateste varza. Tai-o fasii, adaug-o in cratita si amesteca. Mai lasa pe foc cam 4 minute si serveste mancarea de linte rosie cu orez.