O reteta ideala pentru perioada postului este mancarea de conopida cu sos de rosii. Se face repede si este suficient de gustoasa cat sa va determine sa o mai preparati de multe ori pana la incheierea postului. Ingrediente: – o conopida mare; – o ceapa tocata marunt; – 2 morcovi; – 2-3 catei de usturoi; – o conserva de rosii decojite taiate; – o lingura bulion; – 2-3 linguri ulei; – un ardei gras rosu; – patrunjel; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Puneti la fiert conopida rupta in buchetele. Adaugati sare. 2. Intre timp tocati ceapa, ardeiul gras si morcovii si puneti-le intr-o tigaie impreuna cu uleiul si putina apa. Cand incep sa sfaraie, adaugati conopida fiarta plus rosiile decojite, bulionul, sarea si piperul. Lasati sa fiarba la foc potrivit. Adaugati apa daca mai este nevoie. Spre final adaugati usturoiul pisat. 3. Cand mancarea este gata, adaugati patrunjelul tocat marunt. Pofta buna! Citeste si Mancare de linte rosie.