Mamici, adio vergeturi!

Mamici, adio vergeturi!

 Aceste rupturi se sutureaza dar acel semn la inceput violaceu, apoi alb “de buna purtare” persista de-a lungul timpului. Exista multe alternative pentru prevenirea vergeturilor, dar si pentru corectarea sau diminuarea lor. Nu vom vorbi aici de acele remedii new generation extrem de costisotoare care se poarta prin saloanele de fitness (desigur de laudat), ci de niste remedi mai blande, mai apropiate de natura. Ca orice lucru natural, actioneaza in timp, insa si rezultatele sunt de durata. Nu te astepta sa scapi intr-o luna de niste vergeturi proaspete.

 

Ciclul lor presupune trecerea prin faza de inceput, cand capata o culoare rosiatica, si faza eterna – de dunga alba unde ti-e lumea mai draga. Abia aceste dungi pot fi cat de cat ameliorate (din pacate), desi tratamentul ideal incepe din momentul observarii lor. De asemenea, o vergetura mare nu se repara la fel de frumos si de repede ca o vergetura mica. Iata deci trei remedii naturiste pentru tratarea vergeturilor si pentru tonifierea pielii.  

 

Uleiul de migdale – bogat in acizi grasi, este disponibil intr-o varietate de forme de sticlute si marci si este recomandat cu precadere viitoarelor mame pentru prevenirea vergeturilor, datorita puterii mari de hidrartare si emoliere a pielii. Atunci de ce nu l-ai folosi si tu? De asemenea, este un bun antiinflamator si se potriveste oricarui tip de piele, avand un efect magic de intinerire. Este indicat chiar in ameliorarea durerilor musculare, deci il poti folosi dupa ce exersezi intens la sala. Avantaj: foarte usor de aplicat, rapid absorbit de piele. Amestecat cu ulei de grau, se poate pastra mai mult timp.  

 

Aloe vera – racoritor, hidratant, calmant. Mai vrei ceva? Datorita marketingului de-a dreptul violent din ultimii ani, aloe a devenit un fel de panaceu universal. Dar cine a spus ca n-ar fi si in realitate? Fara sa te straduiesti, gasesti gel de aloe vera in diverse formate, sticle de un litru sau sub forma de capsule, numa sa vrei sa-l cumperi si sa ai la ce-l folosi. Mda, ai ghicit, desigur: contra vergeturilor. Pe langa gel (un sfert de cana), mai ai nevoie de capsule (uleioase) de vitamina A (4 capsule) si vitamina E (6 capsule), precum si de jumatate de cana de ulei masline. Se amesteca bine (la blender) si se tine acoperit la rece, dar sunt de evitat recipientele din metal. Se aplica prin masaj usor pe zonele afectate de vergeturi. Utilizata frecvent, aceasta crema face minuni. 

[next]Balsam/ crema pe baza de bitter suedez. Se gaseste in orice Plafar si ajuta la regenrarea si repararea pielii. Daca nu gasesti un balsam sau crema care sa contina bitter, poti turna cateva picaturi de bitter suedez (solutia alcoolizata) intr-o crema grasa. Sau aplica niste crema de galbenele pe zona bolnava, apoi bitter si freaca energic. Solutia alccolizata nu se foloseste direct pe piele, poate cauza arsuri. Efectul acestui tratament asupra vergeturilor se vede in cateva luni de aplicare zilnica. Curaj! 

Iedera. Planta, verde ori uscata, trebuie lasata la macerat in apa cat sa o acopere cel putin 2-3 ore. Separa apoi lichidul (pe care il pastrezi) de planta, din care faci un decoct (adica fierbi timp de minim o ora in jumatate de litru de apa, la foc mic). Se strecoara decoctul si se amesteca cu apa care a ramas de la macerat. Tratamentul propriu-zis consta in aplicarea de coomprese calde pe zonele afectate de vergeturi. Lotiunea rebuie pastrata la frigider, incazindu-se doar inaintea aplicarii. Evita cuptorul cu microunde: desi comod, undele radio cu care bombardeaza materialul de incalzit distrug 97% din vitamine si alte principii active. Tratamentul cu extract de iedera tonifiaza pielea si poate fi utilizat atat contra vergeturilor cat si a celulitei.  

Nu-mi ramane decat sa sper ca te-am convins sa incerci (si) alternativa naturala. Avantajele sunt enorme: eviti aditivii uneori periculosi din diverse creme, stiti ce ingrediente ati folosit si din ce sursa si, cum am spus deja, garanteaza efect de durata.