Mamaliga mexicana

Mamaliga mexicana

Cred ca fiecare dintre noi avem adesea dilema: ce mancam azi? Azi poate fi o zi dintr-aceea in care nu avem chef sa iesim la cumparaturi si nici nu vrem sa compunem ceva sofisticat pentru cina. Eu am gasit varianta ideala. O mancare simpla ce poate fi facuta cu ingredientele de prin casa, cu arome mexicane ce ii da un aer sofisticat, desi are un titlu nu foarte rafinat.


Mamaliga mexicana

 
Timp de preparare: 30 de minute
4 portii
315 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
1 lingură ulei de masline extravirgin
4 ardei poblanos sau 2 ardei grasi verzi, taiati cubulete
250 grame rosii cherry taiatete in jumatati
2 lingurite de chimion macinat
un sfert de lingurita de sare
400 gr mamaliga rece taiata in feliute subtiri
O legatura de ceapa verde tocata
115 grame branza Cheddar razuita (de preferatvarianta cu continut redus de grasimi)
Cateva fruze de coriandru tocate1 lingura suc de lime
1 avocado taiat cubulete
2 linguri de seminte de dovleac prajite

Mod de preparare:
 
Incinge uleiul intr-o tigaie mare de tefon, la foc mediu. Adauga ardeii si lasa-i pe foc pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand, aproximativ 3 minute. Adauga rosiile, chimionul si lasa totul pe foc inca 2-3 minute, pana ce rosiile incep sa se desprinda de coaja. Faramiteaza mamaliga si adaug-o in tigaie. Amesteca din cand in cand si lasa tot amestecul pe foc inca 2 minute. Adauga apoi ceapa, branza, coriandrul si sucul de lime. Serveste acest amestec delicios asezonat cu bucatele de avocado si seminte.