Daca ti se cere sa continui contructia "mamaliga cu…", asa e ca o completezi cu "branza si smantana"? Toti romanii ar face asta, dar biata mamaliga nu trebuie condamnata sa traiasca numai langa acestea, ci poate foarte bine sa se imprieteneasca si cu dulceata, cu fructele sau cu vanilia. Mai jos iti dam o reteta de mamaliga dulce, numai buna de servit la micul dejun sau ca desert. Ingrediente 150 de grame de malai 50 de grame de faina de porumb (sau varianta mai sanatoasa, de migdale) 100 grame de miere 1 litru de lapte 150 de grame de afine jumatate de lingurita de esenta de vanilie 4 linguri de unt Pune laptele pe foc, iar cand da in clocot lasa focul la mic. Adauga malaiul in timp ce amesteci continuu, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Adauga apoi faina, dar nu te opri din amestecat. Atunci cand amestecul devine cremos, adauga untul, iar dupa ce l-ai incorporat, opreste focul. Pune mierea, afinele si esenta de vanilie si masa-i gata. Poti sa servesti cu smantana dulce, daca simti nevoia.