Asa ca am notat reteta de mamaliga cu usturoi si rozmarin si v-o impartasesc, in caz ca sunteti doritori de experimente culinare cu malai. Aceasta este o reteta specifica bucatariei mediteraneene. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru mamaliga cu usturoi si rozmarin: –2 litrii de apa -125 de grame de unt -4 catei de usturoi, taiati marunt -3 linguri de rozmarin maruntit (merge si uscat daca nu puteti gasi proaspat) -350 de grame de malai cu pregatire rapida (il veti gasi la un pret ceva mai mare in supermarket.). Eu am incercat si am reusit si cu malai autohton, atentie, nu din cel grisat. -sare si piper Cum se prepara mamaliga cu usturoi si rozmarin? Turnam apa intr-o cratita mare si o punem la fiert cu doua lingurite de sare. In acelasi timp, calim intr-o tigaie usturoiul, folosind jumatate din cantitatea de unt. Ustoroiul se caleste pana cand capata o nuanta galben-aurie. Turnati in apa clocotinda malaiul, amestecand continuu. Adaugati usturoiul si rozmarinul, continuand sa amestecati pana cand mamaliga ia forma cea binecunoscuta de…mamaliga. Adaugati sare si piper. Adaugati restul de unt si serviti cald, asezonat cu frunze de rozmarin, daca a fost proaspat.