Maioneza de cartofi

Maioneza de cartofi

Poate ca nu toata lumea recunoaste, dar tuturor ne place la nebunie maioneza. Daca nu ar fi un atat de mare dezastru pentru ficat si silueta, probabil ca am manca-o in fiecare zi.  Exista multe variante de maioneza dietetica, dar aceasta este probabil una dintre cele mai folosite pentru ca este utila si pentru cei care tin post sau pur si simplu nu suporta ouala.

 

Pentru maioneza de cartofi ne trebuie urmatoarele ingediente:

  • 4 cartofi
  • O lingura de unt
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura mare mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Sare, piper

 

Spalam bine cartofii si ii fierbem ca pentru piure –  taiati in cubulete. Pastram putina zeama din cea in care au fiert si ii pasam cu untul. Eu prefer sa-i las sa se raceasca si sa ii dau pe razatoare pentru ca altfel riscam sa ne iasa un fel de clei de cartofi si nu o gustoasa si pufoasa maioneza.

In piureul rezultat turnam ulei in fir, asa cum facem cu orice maioneza, amestecand cu mixerul. Adaugam si 2-3 linguri din zeama in care au fiert.

La final punem sarea si piperul precum si mustarul dupa gust. Puteti incerca cu diverse tipuri de mustar pana ajungeti la o varianta care sa va placa. Tot la sfarsit adaugam si zeama de lamaie.

Si gata! O maioneza de cartofi gustoasa si sanatoasa , destul de aproape la gust de cea originala.

S-aveti pofta!