Maini si picioare umflate? Iata 3 remedii naturale si eficiente!

Maini si picioare umflate? Iata 3 remedii naturale si eficiente!
Umflarea mainilor si a picioarelor poate fi cauzata de mai multi factori, cei mai comuni fiind retentia de apa, un job care necesita statul intr-o singura pozitie pentru mult perioade mari de timp, sarcina, caldura, hipotiroidismul sau probleme cu circulatia sangelui.
 
Umflarea mainilor si a picioarelor este o afectiune destul de deranjanta, mai ales ca ne creeaza, pe langa disconfortul fizic, si un mare disconfort psihic. Sa ai picioarele umflate si sa mergi cu sandale nu e deloc comod si nici estetic. De asemenea, umflarea mainilor ne lasa senzatia ca ne-am ingrasat foarte tare, lucru care incepe sa ne deprime.
 
Care sunt cele mai eficiente remedii pentru umflarea mainilor si picioarelor?
 
1. Ceaiul de patrunjel
 
Inca de la Hipocrate, patrunjelul era recomandat pentru umflarea mainilor si picioarelor. Mai multe studii au aratat ca patrunjelul trateaza indigestia, detoxifiaza organismul, scade presiunea sangelui, amelioreaza infectiile urinare, durerile menstruale, alergiile, bronsita si, nu in cele din urma, umflarea mainilor si a picioarelor.
 
Pentru a scapa de retentia de apa si umflarea mainilor si a picioarelor, bea din doua in doua ore cate o cana de ceai de patrunjel timp de cateva zile.
 
Cum se prepara ceaiul?
 
– taie frunzele de la mai multe legaturi de patrunjel si depoziteaza-le la frigider intr-un recipient inchis timp de o saptamana;
 
– pune intr-o cana cu apa fierbinte doua lingurite de frunze de patrunjel, lasa-le sa se infuzeze pentru 10 minute, adauga miere, lamaie sau putin ghimbir si consuma-l caldut.
 
Acest remediu este recomandat de fiecare data cand ai probleme cu umflarea mainilor si picioarelor. Ceaiul poate fi preparat si din frunze uscate de patrunjel cu apa fierbinte.  
 
2. Ceaiul de macese
 
Macesele sunt diuretice, sunt pline de vitamina C si ajuta la tratarea unor probleme ca reumatismul, alergiile, cistita, dar si retentia de apa. De asemenea, ceaiul de macese ajuta la refacerea florei intestinale, intareste imunitatea organismului, combate febra si este foarte bun ca tratament pentru diverse boli de rinichi. 
 
Un consum regulat de ceai de macese te va ajuta sa scapi de senzatia de picioare sau maini umflate. Cand treci prin perioade in care ai edeme, este recomandat sa bei 3 cani de ceai de macese pe zi.
 
Cum se prepara ceaiul? Pune apa fierbinte peste o lingura de fructe, acopera cana, si lasa sa se infuzeze timp de 10 minute. 
 
 
3. Ceaiul de papadie
 
2-3 cani de ceai de papadie pe zi pot face adevarate minuni cand vine vorba de retentia de apa. Ceaiul de papadie ajuta la eliminarea depozitelor de apa din tesuturi, el fiind un diuretic extrem de puternic. Pe langa faptul ca detoxifica organismul si trateaza retentia de apa, sucul de papadie imbunatateste starea de sanatate a ficatului, trateaza diverse probleme digestive, inclusiv constipatia. Ceaiul de papadie mai este bun si pentru alergii, tonifiere, probleme ale pielii, anemie si infectii. 
 
Cum se prepara ceaiul? Pentru ceaiul care trateaza retentia de apa sunt recomandate frunzele. Lasati frunzele la uscat, dupa care preparati-l ca pe un ceai obisnuit, prin infuzie.
 
In perioadele de retentie de apa este recomandat consumul a 2-3 cani de ceai de papadie pe zi.
 
Alte ceaiuri recomandate pentru retentia de apa sunt ceaiul de matase de porumb, ceaiul de ghimbir, ceaiul de urzici.
 
Medicii mai recomanda si baile cu frunze de menta, masajul, plimbarile pe jos, reducerea consumului de sare, consumul a 2 litri de apa pe zi, evitarea cofeinei si consumul mare de fructe si legume.