Lucruri esentiale de stiut inainte de a te apuca de alergat

Lucruri esentiale de stiut inainte de a te apuca de alergat

Chiar daca pentru alergare ai nevoie doar de o pereche de pantofi buni pentru asta si de ceva timp pentru a-ti forma o rutina, trebuie sa stii ca ca mai sunt cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont. Astfel iti vom impartasi mici sfaturi utile pe care orice incepator in ale alergatului ar trebui sa le stie.

 

1. Niciodata nu trebuie sa-ti faci griji pentru viteza cu care alergi
 
Orice incepator trebuie sa-si ia timpul necesar pentru a alerga primul kilometru. Nu te uita la cei din jurul tau care probabil sunt mult mai experimentati si nu incerca sa tii pasul cu ei. Vei ajunge si tu acolo dupa cateva saptamani de antrenament. Nu te simti prost daca te opresti sau daca alternezi alergatul cu mersul. Scopul este sa faci miscare, nu sa-ti suprasoliciti inima.

2. Protejeaza-te
 
Pe langa pantofii de alergare, vei mai avea nevoie de o sapca, o pereche de colanti si un tricou. Daca poti alege echipamentul fabricat din materiale profesionale iti va fi si mai bine deoarece aceste materiale absorb transpiratia si nu exista riscul sa racesti daca bate putin vantul. In plus, sapca te va apara de razele soarelui, te va proteja de insolatie, iar o crema cu factor de protectie solara este mai mult decat indicata pentru sesiunile tale de alergare ca sa-ti protejezi pielea. Sosetele sunt la fel de importante ca pantofii de alergare. Nu alege o pereche care arata bine, alege o pereche de calitate ce absoarbe transpiratia, altfel risti sa-ti alunece piciorul si eventual sa te ranesti.

3. Intotdeauna trebuie sa ai apa cu tine
 
In timpul alergarii este indicat sa bei cat mai multa apa, guri mici dar dese pentru a te mentine hidratata. Deshidratarea este inamicul muschilor.
 
4. Schimba-ti stilul de viata
 
Daca tot te-ai decis sa faci miscare, chiar daca nu vei alerga ca o atleta, ar fi bine sa faci si alte mici schimbari in viata ta. Asigura-te ca dormi suficient noaptea pentru a te bucura de contnuitatea antrenamentelor si pastreaza o dieta hranitoare si sanatoasa. Corpul tau are nevoie de nutrienti si odihna pentru a functiona la cote maxime, pentru a furniza energie si astfel, pentru a-ti putea indeplini obiectivele.