De ceva timp Delta si-a facut casa in capitala. Locuieste aici prin emisarul ei special, Lotca. Ajunsa printr-o minune din Sfantu Gheorghe via Jurilovca, Lotca aduce mesenilor de la oras delicioasele bucate pescaresti gatite pe ape. Vedeta casei este borsul de peste proapat. Nu te incurci nici cu chiftelutele, saramurile, zacusca sau chiar sarmalutele – toate facute din peste. Daca nu stii unde mergi, decoratiunile iti atrag imediat atentia ca ai ajuns, printr=o minune intr-un catun din Delta. Sus pe un perete sta agatata o parte din structura interna a unei barci, pe-un alt colt e rezemata o vasla, deasupra se misca unduitor o plasa de pescar parca te-mbie sa pui mana pe ea si sa scoti la iveala pescarul ascuns in tine. Tabloul de compozitie este legat de cel mai puternic element – mirosul de peste care planeaza in tot restaurantul. La baie va orientate foarte repede cu ajutorul placutelor. Pe usa baietilor scrie “carasi” iar pe cea de la fete “fate” – n-aveti cum sa le incurcati. Daca este prima voastra intalnire cu borsul pescaresc sigur veti crede ca v-a fost incurcata comanda. In Delta prima data se serveste pestele fiert, care a inotat in bors la 80 de grade. Alaturi de coada sau capul de peste, cum v-o fi norocul, primiti mamaliguta si mujdei. Abia dupa ce il veti fi dovedit, veti primi zeama, consistenta si gustoasa. Daca esti silfida, te vei satura din borsul magic. Incearca totusi sa n-o faci sau cel putin sa comanzi niste aperitive inainte. Icrele sunt delicioase, carnati de peste si zacusca de somn – o minune. Pentru nostalgici, desi abia a trecut Craciunul, se gasesc si sarmale din peste, absolute delicioase. Preturile sunt mici pentru asemenea specialitati. Un aperitiv incepe de la 5 si se termina la 9 lei. Vestitul bors de peste costa 12 lei, pestele afumat e 6 lei iar tochitura dobrogeana te duce la 15 lei. Lotca e trasa la singurul ponton din mijlocul Bucurestiului, asa ca nu aveti cum sa o ratati. Just in case, setati-va GPS-ul pe Mihai Eminescu 171. Rezervari la : 0748 11 95 86 sau 021 211 62 63.