Linguine cu dovlecei si sos de lamaie

Linguine cu dovlecei si sos de lamaie

Linguine cu dovlecei si sos de lamaie este o mancare de vara, perfecta pentru pachetelul cu mancare, drept pranz la pachet, la serviciu si ideala la cina. Se prepara usor si sunt foarte gustoase.

  

In loc de linguine poti sa folosesti spaghete, dar merg la fel de bine orice fel de paste. Recomandarea noastra este sa alegi paste facute din grau integral. Ca sa faci linguine cu dovlecei si sos de lamaie ai nevoie de circa 400 de grame de paste, trei dovlecei mai mari, dar proaspeti si tineri, doi catei de usturoi, coaja si sucul de la o lamaie, un varf de lingurita de pudra de ardei iute (sau dulce, dupa pofta ta), frunze proaspete de busuioc, trei linguri cu ulei si patru linguri de parmezan ras.

Ingredientele sunt pentru patru portii. Incepe sa pregatesti linguine cu dovlecei si sos de lamaie prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.

In timpul acesta rade dovleceii prin razatoarea mare, toaca marunt usturoiul, rade coaja de lamaie si stoarce sucul. Pune uleiul la incins, adauga dovleceii si usturoiul si caleste totul cateva minute. Dovleceii sunt fragezi si devin foarte gustosi in cateva minute. Adauga sare si piper, coaja de lamaie si pune pudra de ardei iute, apoi frunzele de busuioc si mai tine pe foc cateva minute. Stinge totul cu suc de lamaie. Da deoparte si adauga parmezanul ras. Amesteca usor si pune totul peste paste.

Potriveste de sare, mai pune piper, daca mai trebuie si decoreaza cu frunze proaspete de busuioc. Linguine cu dovlecei si sos de lamaie sunt gata si sunt delicioase!

O portie are circa 350-400 de calorii in functie de tipul de paste pe care il folosesti.