Ca sa pregatesti legumele si ciupercile dupa aceasta reteta ai nevoie de: 150 grame de broccoli, 150 de grame de conopida, jumatate de ardei gras, un morcov, 3-4 ciuperci, o ceapa verde, doua linguri de smantana degresata, trei linguri cu apa, sare, piper, frunze de patrunjel si busuioc proaspete, pentru aroma si culoare. Cum am pregatit legumele cu ciuperci si smantana? Am spalat toate legumele, le-am curatat, le-am rupt sau le-am taiat, dupa caz, in bucati mici si le-am pus intr-o tava antiadarenta. Daca va place ca legumele sa fie bine patrunse, va recomand sa le fierbeti pe jumatate, inainte de a le coace. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am pus la cuptor, la 175 de grade, pentru 30 de minute. Am pus putina apa, ca sa nu se usuce. La mijlocul perioadei de coacere, este bine sa le verificati si daca este cazul sa le intoarceti pe partea cealalta. In acest fel se vor coace uniform. Cu cinci minute inainte sa le scot din cuptor, am trantit peste ele doua linguri de smantana degresata. Sucurile lasate de legume, smantana si condimentele s-au amestecat intr-un mod deosebit de placut. Cand le-am servit, am presarat deasupra frunze proaspete de patrunjel si busuioc. 100 de grame de legume la cuptor cu smantana contin: 95 calorii, 2,9 g proteine, 2,4 g lipide, 13 g carbohidrati. Tips: Smantana poate fi inlocuita cu iaurt, dar acesta se va adauga dupa ce legumele sunt scoase din cuptor. Daca ai nevoie de o variatie, incearca si broccoli cu ciuperci.