Si de multe ori chiar asta se si întâmpla. Drept urmare, îmi rămân mereu prin frigider diverse legume desperecheate. 🙂 ReÅ£eta care urmează este una perfecta pentru astfel de “rămăşiÅ£e”. Ingredientele pot varia, desigur. Iată ce am folosit eu: 3 cepe roÅŸii (dar data viitoare pun doar 2 ca parca a fost prea mult – la gust nu-s grozave dar împrumută din aroma lor si celorlalte legume) 1 ardei de fiecare culoare – roÅŸu, galben, verde ÅŸi eu am avut ÅŸi un capia 3 roÅŸioare – pe cat posibil de grădina (celelalte lasă o zeama fără gust). Desigur se pot folosi si roÅŸii cherry(sunt mai aspectuoase) dar mie îmi par cam scumpe pentru cat de puÅ£in impresionante sunt la gust. 1 dovlecel mic 1 morcov 1 lingura amidon 250ml lapte 1 lingura caÅŸcaval ras(nu va speriaÅ£i de caÅŸcaval – o lingura la cele 6 porÅ£ii cat ies nu e aÅŸa de grav) Boia iute 150 gr brânza feta tăiată cubuleÅ£e De preparat nu-i mare lucru. Totul se taie cubuleÅ£e. Va recomand sa tăiaÅ£i morcovul si dovlecelul in feliuÅ£e subÅ£iri pentru ca se coc mai uÅŸor. Daca aveÅ£i timp si chef, ar fi bine daca le-aÅ£i putea arunca in apa clocotita câteva minute înainte de a le pune la copt. Astfel se gătesc odată cu celelalte legume si nu riscam sa rămână crude. Nu e insa obligatoriu, daca-s tăiate subÅ£ire, e ok. Amestecam totul intr-un vas cu putina sare si le răsturnam intr-un vas de yena. Laptele in care am dizolvat amidon, îl turnam peste amestecătura, presăram deasupra caÅŸcavalul si boia (mie îmi place iute). Adăugam si cubuleÅ£ele de feta si vârâm totul in cuptorul preîncălzit unde trebuie sa stea vreo 40 minute. Åžtim ca-i gata atunci când morcovul e gata dar si când brânza se pârleÅŸte pe la colÅ£uri. Se poate servi ca atare sau ca garnitura si nici rece nu e prea rea (având in vedere ca n-are pic de ulei). Din punct de vedere “dietetic” reÅ£eta este o minunăţie: 890 calorii/6 porÅ£ii deci cam 150 calorii de persoana, plus ca legume = fibre, ceea ce iar e grozav. Stăm fără griji, aÅŸadar. S-aveÅ£i pofta!