Legume gratinate cu parmezan si stafide

Legume gratinate cu parmezan si stafide

O gustare cu legume gratinate cu parmezan si stafide este oricand binevenita si acest mod de a le gati este foarte simplu si rapid. In plus, legumele isi pastreaza mare parte din savoare pentru ca sunt coapte, nu fierte, iar stafidele fac din aceasta mancare o varianta foarte rafinata.

Ca sa faci legume gratinate cu parmezan si stafide ai nevoie de: un ardei mare rosu, doi dovlecei, 5-6 ciuperci proaspete, o ceapa, o lingura de stafide aurii, un morcov, doua linguri de ulei de masline extravirgin, putin parmezan.

Legumele se spala foarte bine si apoi se taie felii subtiri. In special morcovul, trebuie taiat subtire pentru ca este o radacinoasa si se gateste putin mai greu. Intr-un vas termorezistent, asezam legumele in straturi, la fel ca in imagini. Stropim totul cu putin ulei de masline extravirgin, si presaram deasupra stafidele.

De asemenea, pentru gust si savoare radem putin parmezan. Daca doriti ca retetea sa fie vegetariana, se poate renunta la parmezan. Se da totul la cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute, sau pana ce toate legumele sunt moi.

100 de g de legume gratinate cu stafide si parmezan contin:  76 calorii, 0,4 g proteine, o,5 g lipide, 12 g carbohidrati.

Pofta buna!