Legume colorate cu quinoa

Legume colorate cu quinoa

Din ciclul retetelor care se fac rapid si care sunt ca niste bombe de vitamine, astazi te poftim sa incerci o mancare cu multe legume si cu minunata quinoa. Vei obtine o cina colorata, gustoasa si satioasa. 

Ingrediente 
  • 200 de grame de ciuperci taiate felii 
  • un manunchi de broccoli, taiat in buchetele 
  • 1 dovlecel taiat cubulete
  • 2 morcovi rasi
  • 3 cani de quinoa fiarta
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de cana de porumb 
  • jumatate de cana de mazare congelata
  • 2 oua mari batute
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 cepe verzi tocate 
Incalzeste o lingura de ulei de masline si prajeste ouale batute, cate 2, 3 minute pe fiecare parte, apoi lasa sa se raceasca inainte sa le tai in cubulete. 
 
Incalzeste lingura de ulei ramasa si caleste 4, 5 minute ceapa si usturoiul. Adauga ciupercile, broccoli si dovlecelul, iar dupa 3, 4  minute pune si porumbul, mazarea, morcovii si quinoa si tine totul pe foc inca 1 minut, doua. Nu uita sa amesteci constant!
 
Da gust cu sos de soia si cu ghimbirul ras, apoi mai tine pe foc 2 minute. La final adauga ouale taiate cubulete si ceapa verde tocata. 
 
Pofta buna!