Lasagna- nu chiar dietetica dar bunaaaa

Lasagna- nu chiar dietetica dar bunaaaa

Este probabil una din cele mai cunoscute mancaruri italiene. De asemenea este foarte usor de preparat si foarte usor de adaptat tuturor gusturilor. 

Asa ca am decis sa va prezint versiunea mea de lasagne, foarte apropiata de cea clasica, insa, daca o gatiti, puteti improviza si adauga orice alte ingrediente va plac. 

Pregatirea acestei retete dureaza aproximativ o ora si jumatate, dar rezultatul este pe masura. 

 

 

Ingrediente: 


foi de lasagne (1 pachet) 
jumatate de kg. de carne tocata de curcan (se poate folosi si de porc, pui sau vita) 
200 gr ciuperci champignon, 
50 grame parmezan, 
100 gr cascaval, 
un catel de usturoi 
1 ceapa mica 
150 ml suc de rosii 
sare, piper alb 
100 gr. unt 
300 ml lapte 
3 linguri faina 
1 lingura de ulei 
 
Pasul 1:

pregatim o tocanita din carnea tocata, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci si sucul de rosii. Taiem ceapa marunt si o punem la calit impreuna cu usturoiul maruntit. Adaugam carnea macinata si le lasam sa fiarba in suc propriu 5 minute. Intre timp taiem ciupercile felii subtiri. Le adaugam impreuna cu sucul de rosii. Lasam tocanita sa fiarba 25 de minute pana scade. Este nevoie sa amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Daca va iese prea multa nu e nici o problema, se poate servi a doua zi cu spaghete sau cartofi natur. 
 
Pasul 2:

preparam un sos bechamel, dupa cum urmeaza: punem 300 de ml de lapte la fiert. Adaugam sare si putin piper alb. Cand laptele da in clocot presaram faina ( aprox 3 linguri rase de faina) si cu un tel amestecam pana compozitia devine vascoasa. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de fluid il vrem 
La final, adaugam un cubulet de unt (cam 1 lingura) si omogenizam cu telul. 
Restul de unt il vom folosi la altceva. 
 
Pasul 3:

folosim un vas termorezistent pe fundul caruia intindem untul care ne-a ramas (putem inlocui untul cu uleiul de masline). Asezam primul strat de foaie de lasagne, apoi tocanita, cascaval ras, lasagne din nou si tot asa pana nu mai avem loc. 
Deasupra punem o foaie de lasagne si peste ea turnam sosul bechamel peste care presaram parmezanul. 

 


 

 

 

Pasul 5:

Lasagna se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute (in functie de cate straturi ati pus) la foc mic. Daca focul este prea mare stratul de sos si parmezan se va arde. 
 
Pasul 6:

Se serveste fierbinte, presarata cu parmezan si ornata cu frunze de busuioc proaspat 

Pofta buna! 
 

100 de grame de lasagna contine: 197 de calorii, 10,1 grame proteine, 3,9 grame lipide si 14,3 grame carbohidrati. 

Tips: Foile de lasagne nu trebuie fierte in prealabil. Puteti inlocui parmezanul si cascavalul cu orice fel de branzeturi va plac  si sosul bechamell cu smantana.