Aceasta varianta de lasagna, in care inlocuim blatul de aluat cu dovleceii, este una foarte sanatoasa si gustoasa. Ingrediente 3 dovlecei mari 450 de grame de carne tocata (vita, porc, pui) 2 cartofi dulci mari 1 cana de lapte jumatate de cana de supa de pui 2 linguri de ulei de masline 5 catei de usturoi 2 lingurite de pudra de chili 2 lingurite de chimion macinat 1 lingurita si jumatate de sare jumatate de cana de coriandru tocat jumatate de cana de ceapa verde tocata 2 cani de mozzarella Taie dovleceii longitudinal, in felii subtiri. Intinde-le apoi pe servetele de hartie si presara-le cu sare, ca sa-si lase ei apa. Pune-i deoparte pana cand termini cu restul ingredientelor. Caleste intr-o tigaie carnea tocata, cu 3 catei de usturoi tocat, o lingurita de pudra de chili, chimionul si sarea. Lasa la o parte. Intre timp, coace cartoful dulce la cuptor (in cubulete cat mai mici, ca sa se faca mai repede) sau in cuptorul cu microunde. Cand e gata, amesteca-l intr-un blender cu laptele, supa de pui, uleiul de masline, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de pudra chili si o lingurita de sare. Amesteca pana cand obtii o pasta. Incinge cuptorul, iar intre timp unge cu putin ulei tava. Asaza un strat de dovlecei, sos, carne, coriandru, ceapa verde si branza. Repeta straturile de 3 ori. Termina totul cu un strat de dovlecei, cu putin sos si putina branza. Acopera tava cu o folie de aluminiu unsa cu unt, ca sa nu se lipeasca, si tine la cuptor pentru 30 – 45 de minute. Cand e gata, las-o sa se raceasca 15 – 20 de minute.