Laptele combate mirosul de usturoi

Laptele combate mirosul de usturoi

As manca ustoroi dimineata, la pranz si seara. In varianta ideala el este taiat cubulete si presarat pe parizer. Ce-i drept, nu ma dau la o parte nici cand il amestec vartos in melanjul pentru bruschete.


Va place sau nu, usturoiul e pasiunea mea. As fi capabila sa il pun si in prajituri si tanjesc sa-mi incep ziua cu un catel zdrobit pasional intre dinti. Singurul lucru care ma impiedica este teama ca efluviile emanate de gura mea mica vor dobori participantii la trafic


Asta ma impiedica pana acum, pentru ca solutia a fost gasita.


Oamenii de stiinta americani au descoperit ca un pahar cu lapte servit in timpul mesei, contracareaza eficient mirosul “antisocial” al usturoiului, dar si al altor condimente.


Solutia se gaseste in natura.
Laptele este capabil sa bata chiar si cea mai puternica pasta de dinti in lupta dreapta cu usturoiul.


Explicatia e simpla : laptele reuseste sa "reduca semnificativ" concentratiile acelor substante care ofera usturoiului acel miros specific si persistent.


Vinovat de mirosul nesuferit este alil-metil-sulfit-ul, pe scurt AMS. Compusul nu poate fi descompus in timpul digestiei, fiind eliberat de organism doar prin respiratie si transpiratie.


Un pahar de lapte e capabil sa reduca prezenta AMS-ului in respiratie cu pana la 50 %.


Asadar, liber la usturoi ! Odata cu anihilarea celebrului miros neplacut, il puteti include in dieta. Este o sursa excelenta de vitamine si minerale si in plus contribuie la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului. Asta da nutritie sanatoasa !

Acum va las. Plec sa ma delectez cu un bol plin ochi cu supa de usturoi. Yummy !