Pentru zilele in care ai voie sa te rasfeti si sa te abati putin de la dieta, poti face lapte de pasare. Acest desert al copilariei are 160 de calorii, dar merita cu varf si indesat. Ingrediente 1 litru de lapte 5 oua 8 linguri de zahar (5 pentru spuma de albus si 3 pentru galbenusuri) 2 plicuri de zahar vanilat Nu incepe prin fierberea laptelui pentru ca va scadea foarte mult pana vei reusi sa pregatesti toate necesare si vei avea un desert "Lapte de pasare" cu prea putin lapte. Incepe asadar prin a separa galbenusurile de albusuri. Freaca apoi cele 5 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si cele doua plicuri de zahar vanilat. Separat, bate cu mixerul albusurile, in timp ce adaugi 5 linguri de zahar, pana cand devin o spuma consistenta. Abia acum pune laptele la fiert intr-o oala larga. Cand acesta fierbe, ia cu lingura albus spuma si pune norisorii astfel formati in lapte. Intoarce-i pe ambele parti si scoate-i cu o spumiera intr-un alt bol. Dupa ce ai terminat de facut albusurile, da la o parte oala, pentru ca laptele sa se raceasca putin. Dupa ce temperatura a mai scazul putin, amesteca galbenusurile cu laptele. Adauga norisorii din spuma de albus si pastreaza la rece pana cand ai pofta de un desert delicios.