In stanga blocuri cu vopseaua scorojita, in dreapta acoperisuri de case cu tiglele sparte, peste tot urlete de caini. In plus frigul pe care trebuie sa il indur pe balconul meu de la etajul 8 si vantul care trece in rafale asezand strat gros de praf pe mancare, mi-au ajuns. Schimb balconul pe platforma. E mare, e lata, incap grupuri intregi pe ea si in plus se ridica unde iti doreste sufletul. Ei, cum despre ce vorbesc ? Despre platforma care va gazdui primul restaurant aerian din Romania. Conceptul inedit care a facut furori in State si in Europa isi incearca norocul si la noi. Poti sa iei masa in mijlocul Herastraului admirand lacul de la inaltimea Casei Presei sau de ce nu, poti incerca o cina aventuroasa in mijlocul Ferentariului. Nu iti asigura nimeni siguranta pana la platforma, asa ca trebuie sa eviti cu gratie marea de bricege, nunceaguri si sabii ninja aruncate spre tine. Odata ajuns pe platforma poti admira pe acorduri de manele toata zona de la ghetouri pana departe la Sebastian. Pentru cei care nu sunt amatori de adrenalina, recomandam o zona mai linistita. Sau daca sunteti pusi pe glume, de ce nu, chiar cladirea de birouri in care lucrati. Ideea se aplica de minune daca nu va puteti inghiti colegii.Va luati concediu, alegeti momentul zilei cand toata lumea trepideaza sub presiune prin birou si instalati platforma la nivelul etajului in care lucrati. De la sef pana la subaltern, vor turba cu totii privindu-va mancand tacticos in briza racoroasa in timp ce cititi presa. Ahhh, the feeling ! Nu schimbati asa repede balconul cu restaurantul aerian. Cautati-va mai intai cu grija prin buzunare. E un capriciu destul de costisitor.Pretul pentru inchirierea platformei si a personalului pentru un eveniment cu 22 de persoane se ridica la 8900 de euro. Pachetul care include si serviciile de catering plus personalul ajunge la 15 mii. Cand spun Up in the air, chiar asta inseamna, asa ca doamnele sunt rugate sa-si prinda parul. La inaltimi considerabile coafura nu prea mai rezista indiferent de fixativ. Platforma se va ridica pana la o înălÅ£ime de maximum 50 metri. Nu e asa simplu sa mananci aici. Trebuie sa parcurgi procedura standard ,ca in avion. Ma intreb daca au si stewarzi care explica in detaliu cum trebuie sa iti pui centura de siguranta. « Se cupleaza, se fixeaza si se decupleaza ». Apoi va puteti aseza la singura masa a restaurantului aerian care e luuuunga, exact ca la nunta. Cam ca la Nunta Muta pentru ca nimeni nu poate tropai in pas de dans pe platforma, legati fiind de scaune. Sau te leaga de scaune ca sa nu fugi inainte sa platesti ? Ma voi lamuri la lansarea din mai.Tot atunci o sa imi dau seama pe pielea mea daca au iesiri de urgenta, ca in avion, sau nu. Voi unde ati vrea sa mancati daca ati putea sa o faceti in mijlocul orasului, pe verticala-n sus ?