Mai nou am observat ca pofta mea pentru kiwi ma ajuta in recapatarea siluetei de altadata, pe care sincer am pus-o pe fuga cu portii uriase de friptura, de la care incerc sa ma abtin in aceasta perioada. Am promis, asa ca incerc pe cat posibil sa si respect aceasta regula. Daca intre mese obisnuiam sa mai servesc un sandvis cu somon sau ton si cateva nuci, acum imi potolesc foamea cu kiwi. Are putine calorii, asa ca nu am de ce sa ma tem. Nu am cum sa ma ingras, de fapt am dat jos cateva kilograme. Si nu incerc sa-mi satisfac capriciul de-a vedea cate kilograme am dat jos suindu-ma pe cantar si el cu acul lui magic sa-mi arate cat am slabit. Prefer sa nu stiu inca, pentru ca un specialist mi-a spus mai demult ca nu este bine sa te cantaresti des. Am de-acum alimentul care ma slabeste, deci ce mi-as mai putea dori? Dar, kiwi, ca orice alt fruct, cere un pic de atentie. Nu se cumpara oricum, asa pe fuga, fara sa bagi de seama ce ajunge in farfuria ta si ulterior in stomacul tau. Cand merg la cumparaturi sa-mi fac aprovizionarea cu kiwi, ma uit atenta la aceste micute fructe maronii si le strang usor intre buricele degetelor. Gasesc acest procedeu ca pe unul deloc strain, asa cum medicul ne roaga prima data sa deschidem gura larg, daca nu cumva avem rosu in gat. Asa si tratamentul meu pentru kiwi il gasesc util. Caci astfel aleg fructele coapte. Stramb din nas la vedea fructelor de kiwi care au pete pe coaja. Iar acele fructe care vor de la mine forta cand le strang intre degete le las pe tejghea, caci mai au nevoie de inca cateva zile pana se coc complet. Am aflat si un truc. Fructele de kiwi care nu sunt coapte bine se pun intr-o punga de hartie, maro, in care pun cateva mere si banane pentru a grabi coacerea. Fructelor nedecojite le asigur un locusor racoras, in frigider, timp de 2 saptamani. Citeste si Delicii culinare cu kiwi