Ne-am obisnuit sa mancam ketchup aproape cu orice, de la paste si pizza pana la sandwichuri cu legume, dar daca citesti eticheta s-ar putea sa te ia durerea de cap. Ca sa eviti sa se intample asta, mai bine fa tu unul in casa. Stii exact ce pui in el, e 100% la suta natural si este inca si mai gustos decat cel din magazin. Partea buna este ca poti sa faci cantitati mai mari pe care sa le pastrezi chiar si pentru iarna. Fa-ti si dulce si picant si pune la pastrare pentru petrecerile cu nachos. Ingrediente 3 kg de rosii carnoase 6 cepe 1,5 kg de ardei gras 6 catei de usturoi 4 frunze de dafin 1 lingura din fiecare: tarhon, oregano, busuioc 1 lingurita de ghimbir 1/3 cana de zahar jumatate de cana de otet de mere sare si piper Spala rosiile si da-le prin razatoare in timp ce astepti ardeii sa se coaca pe gratar. Dupa ce s-au racit, decojeste-i de pielita si curata semintele. Toaca foarte marunt ceapa, usturoiul si ardeiul si adauga-le, impreuna cu rosiile, intr-o oala. Pune o lingurita de sare si da sucul la fiert la foc mic pana cand scade. Acum gusta si vezi daca-i mai trebuie sare si daca vrei sa adaugi otet sau zahar. Rastoarna totul intr-un blender si apoi in sticle si borcane sterilizate in prealabil.