Am asteptat prima zi de dieta ca pe Mos Craciun. Promitea la fel de multe prin simpla ei prezenta,la fel ca si intrarea mosului cu barba pe horn. Si da, imi parea in momentele mele de panica, la fel de ireala. Entuziasmata de faptul ca in sfarsit incep sa fac ceva si pentru mine, m-am trezit entuziasmata. Desi pare imposibil, s-a inventat entuziasmul si la 5 dimineata. Frigiderul bahaie de iaurturi, sana, cas, masline si legume asa ca am de unde alege. O scurta privire aruncata spre meniu imi desfiinteaza toata conceptia pe care o aveam pana acum despre micul dejun. Adio croisant cu unt, cereale cu lapte sau sandwich cu mezeluri multe si sarate. Brb, trebuie sa salivez. Toate acestea au fost ridicate la nivel de delicii odata ce Preoteasa Zeului Slabitului le-a taiat cu miscari ferme de pe lista care imi dicteaza ce sa mananc in fiecare zi.Acum am parte de un mic dejun cu adevarat alb. Branza nesarata, pui, paine de secara, ceai – mult ceai, legume. Adio cereale cu lapte, croissant cu unt frantuzesc si sandwich-uri stufoase cu mezeluri multe si sarate. Noul meniu ma face sa ridic din spranceana a mirare. Ou fiert/ carne de pui – meschin de putina, ardei gras, rosii (fara gust), castraveti si salata. Toate acompaniate de doua felii de paine de secara. Bafta in a va convinge ca e delicios. Eu nu am reusit pana acum. [next]Sunt prinsa intre a invata sa mananc automat anumite produse si nevoia de a respecta intervalele orare date de nutritionist. Daca pana acum ziua mea de lucru era impartita in dead-line-uri, acum am termene de predare si la mancare. Stiti de acumc ce fac in fiecare seara la ora 9, 11 si 15. Mananc si plang, mananc! Macar fructele sunt delicioase dar uit frecvent sa le rontai la timp. Frustrarile au aparut inca de la inceput. Motivata si cu un mic dejuns sanatos la bord, ma asez entuziasmata la birou. In nici 5 minute primesc un colet plin cu bomboane de ciocolata. Ma gandesc ca Cel de Sus e extreme de sarcastic in dimineata asta. Ma abtin, le ating, le deschid si le ofer colegilor din ele, inghitind in sec. Pranzul se materializeaza intr-o salata cu mozzarella si niste sana si ma pregateste pentru adevarata tentative ce avea sa urmeze.Pe seara ajung in creierii muntilor. In locul unde mancarea-I gatita cu gust si multe, multe grasimi. Inghit in sec, dar degeaba – calc stramb si imi bag lingura in ciorba de vacuta pe care o sorb cu nesat. Delicios! Ca sa expun capitolul tentatii in toata deplinatatea sa, va mai spun doar atat. La final ca sa nu plecam de acolo cu mana goala gazdele imi intind o sacosoaie plina ochi cu pateuri, pe care o car cu greu pana la Bucuresti. Ironic cum am ajuns sa car pentru mine cutii pline cu pateuri si ciorba de burta intr-un moment in care nu pot pun nici moarta gura pe ele. Distribuie articolul pe: