Intre cal si vita romanii au ales sa manance pui. Este efectul scandalului declansat de etichetarea gresita a carnii de vita, arata un studiu efectuat in perioada in care Romania a fost acuzata ca ar fi vandut carne de cal etichetata drept vita. Asa se face ca jumatate dintre romani mananca pui. Acuzatiile s-au dovedit nefondate si totusi au fost de ajuns pentru ca jumatate dintre romani sa isi schimbe preferintele si sa au ales fie sa se orienteze spre carnea de pui, fie sa nu mai cumpere deloc carne de vita. In urma scandalului carnii de cal 47% dintre cumparatori raman la fel de increzatori in ce cumpara si 1% dintre clienti au capatat chiar mai multa incredere in ceea ce cumpara. Sondajul arata ca puiul este in acest moment cea mai cumparata carne, preferata de unu din patru romani. Pe locul 2 in topul preferintelor urmeaza carnea de porc. 20% dintre consumatori o prefera, acelasi procent prefera si pestele. 50,3% dintre consumatori ÅŸi-au schimbat preferinÅ£ele – 14,26% au ales carnea de pui – 7,75% nu au mai cumpărat vita – 5,57% au cumparat mai mult porc Carnea de pui este o alternativa sanatoasa la carnea rosie si aduce numeroase beneficii organismului. Spre exemplu, grasimea care se gaseste in carnea de pui este mai putin saturata decat grasimea din carnea de vita. Jumatate dintre romani mananca pui, daca va numarati printre ei, puteti gati o sumedenie de retete. Vi le-am pregatit pe Dietetik.