Julia Child, bucuria de a face mancare

|Otilia Ignat |
Julia Child, bucuria de a face mancare

Google ne-a facut o frumoasa surpriza in aceasta dimineata si a intrat in bucataria fabuloasa a lui Julia Child, amintind fiecaruia dintre noi ca a face mancare este o bucurie.

Julia Child a realizat o revolutie in bucataria americanilor si, intr-un fel sau altul a tinut lectii de bucatareala si in bucatariile mici, si in cele mari, si in cele utilate sau simple ale fiecaruia dintre noi. Julia Child a dovedit ca mancarea buna este la dispozitia oricui, iar a manca bine si gustos poate oricine. oriunde, oricand.

Julia Child, nascuta Julia Carolyn McWilliams, pe 15 august 1912 este cea care a reevaluat bucataria franceza si i-a invatat pe americani arta de a gatit. Cartea sa de bucate a ramas cea mai vanduta carte de bucate in SUA, din istorie. Emisiunile sale de televiziune au fost o premiera in domeniu, erau pline de situatii critice, depasite insa cu umor si inventivitate, de genul celor care se intampla in bucatariile fiecarula dintre noi, cei care stim ca a face mancare este o bucurie. Julia Child este considerata cea mai influenta persoana din istoria gastronomiei si prima care a facut din prepararea unei pui, un spectacol.

Julia a murit in Montecito, California, pe 13 august 2004.

 
Julia a invatat sa gateasca la indemnul sotului ei, a urmat cursurile de gatit ale unei scoli de gastronomie "Le Cordon Bleu", dar undeva dupa varsta de 30 de ani. Impreuna cu doua dintre bunele sale prietene Simone Beck si Louisette Bertholle, au scris o carte de bucate destinata mancarurilor care se pot face in bucataria de acasa. cartea si-a gasit greu un editor, dar in momentul in care a fost publicata a avut un succes imens, scrie Wikipedia
.

Emisiunile de televiziune au inceput dintr-o intamplare. Invitata la postul public de televiziune din Boston, Julia a pregatit o omleta. Succesul emisiunii i-a facut pe producatori sa transforme… omleta intr-o emisiune permanenta.

Julia Child a fost prima femeie inclusa de catre Institutul Culinar in Hall of Fame iar in noiembrie 2000 a primit cea mai mare distinctie posibila in Franta, Legiunea de Onoare.


 
Povestea Juliei a fost materia prima pentru un film de Oscar: Julie&Julia.

Sursa foto: wikipedia

Distribuie articolul pe: