Jeleu de zmeura in vin rose

Jeleu de zmeura in vin rose

Zmeura este preferata mea, pentru aroma extraordinara, gustul perfect si nu in ultimul rand pentru ca este foarte decorativa. Nici murele si afinele nu sunt mai prejos. Chiar daca nu le gasim intotdeauna proaspete, fructele de padure se pastreaza foarte bine si la congelator, asa ca le putem avea la indemana tot timpul anului. 

Jeleul este usor de preparat si poate fi un desert fin si elegant, in orice situatie.

Ingrediente:

– 500 ml vin rose;

– 6 linguri de zahar;

– 350 g zmeura (sau fructe de padure combinate);

– 5 g gelatina;

– frunze de menta pentru decor;

– frisca pentru decor (optional).

Mod de preparare:

De obicei zmeura si fructele fragile de padure nu se spala, dar eu prefer sa fac asta, cu multa grija, mai ales daca nu stiu de unde au fost culese sau cu ce substante au fost stropite. Le asez intr-o sita incapatoare, in cantitati mici si le las cateva secunde sub jet de apa rece.

Fructele se aseaza in cupe pentru desert. Vinul si zaharul se incalzesc foarte putin si se amesteca bine. Se adauga si gelatina pana ce se dizolva. Jeleul se toarna in cupe, peste fructe, iar apoi se lasa cateva ore la frigider. Se orneaza cu menta proaspata si/ sau cu frisca, dupa preferinte.

100 de g de jeleu de zmeura in vin rose contin: 63 ncalorii, 1.5 g proteine, 0.7 g lipide si 

11,9 g carbohidrati

Pofta buna!