Iodul

Iodul

Substanta violet face parte din mineralele esentiale pentru organism. V-ati ingrasat brusc, ganditi mai greu dintr-odata si va simtiti lipsiti de energie ? Iodul e de vina, de fapt lipsa lui. 

Stiu ca v-ati saturat ca toti umflatii sa dea vina pe tiroida pentru grasimile acumulate. Ei bine, responsabil este iodul. Doua treimi din iodul existent in organism este concentrat in tiroida. Daca nu e suficient, apar problemele de mai sus. 
 
In prezent statisticile arata ca, in lume, peste un miliard de persoane sufera de tulburari produse de lipsa iodului din alimentatie.
 
Pentru a nu defila cu o gusa de mai mare frumusetea, introduceti iod in alimentatie. Il puteti gasi in sarea iodita si in alge, soia, crustacee, peste, dar si in fasole verde si lactate. Doza zinica necesara este de 150 mcg pentru adulti si 175-200 mcg pentru gravide si mame care alapteaza.
 
La ce ajuta Iodul ? Cu ce sa incep? Ofera de toate pentru toata lumea. Doamnele se vor bucura la auzul vestii ca iodul le ajuta sa arda excesul de grasimi. Copiii il vor  folosi in procesul de crestere. Domnii il vor implora sa ii ajute in lupta contra calvitiei. Unde mai pui ca are efect energizant si asigura sanatatea parului, a unghiilor, pielii si a dintilor.
 
Totusi nu il folositi cu prea mult sarg in stare lichida. Contactul iodului cu pielea si membranele mucoase cauzeaza arsuri severe. Daca din greseala ati nimerit cu iod in ochi spalati-va cu apa calda cel putin 15 minute.
 
Tratamentul deficitului de iod este profilactic, puteti manca sare iodata si puteti lua tablete de iodura de potasiu sau ulei iodat. Nu va administrati insa astfel de medicamente fara prescriptie de la medic.