Invata cum poti sa arzi mai repede grasimile!

Invata cum poti sa arzi mai repede grasimile!

Alimentele care sunt bogate in proteine si fibre sunt cele mai bune pe care le poti consuma ca sa arzi grasimile de pe mijloc. Stiai ca este nevoie de mai multa energie pentru a digera proteinele decat in cazul grasimilor? Astfel, cu cat mananci mai multe proteine cu atat arzi mai multe grasimi.

 

Ouale
Datorita continutul proteic foarte mare sunt recomandate in arderea grasimilor. Insa, ai grija ca numai doua oua pot contine mai mult colesterol decat doza zilnica recomandata. Ei bine, mai multe studii recente au aratat ca o dieta pe baza de produse bogate in colesterol nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sange. De fapt ceea ce dauneaza sanatatii organismului si sileutei este o dieta bogata in grasimi. Practic un consum mare de grasimi influenteaza cresterea nivelului de colesterol rau.
Daca totusi, iti faci griji in privinta colesterolului din oua, poti sa inlaturi galbenusurile, chiar si asa, reusesti sa-i asiguri organismului proteine. Ouale sunt bogate in vitamina B12, care este componenta de baza in procesul de descompunere a grasimilor.

 

Produsele lactate cu putine grasimi
Potrivit unui articol din Cercetarea Obezitatii, femeile care servesc produse lactate cu putine grasimi, precum iaurtul fara grasimi si laptele cu putine grasimi, intr-o zi au pierdut 70% mai multe grasimi decat persoanele care au urmat o dieta saraca in produse lactate.
Intr-un  alt studiu realizat la Universitatea Purdue acele persoane care consumau 3 cesti cu lapte (cu grasimi) au reusit sa slabeasca comparativ cu acele persoane care au urmat o dieta saraca in calciu.

Daca pana acum stiam ca acest nutrient (calciul) ajuta sistemul osos, acum se accentueaza pe rolul pe care-l joaca in arderea grasimilor nedorite (din organism). Daca consumi in mod frecvent produse lactate, acesta este un lucru bun. Cantareste-te din cand in cand ca sa-ti mentii greutatea si eventual schimba cu produsele sarace in grasimi sau fara.

 

Fasolea
Desi este asociata cu neplacerile gastrointestinale pe care le poate crea, reprezinta o sursa buna de proteine, fibre si fier. Fasolea refrigerata contine multe grasimi saturate, in timp ce aceea de la conserva este saraca in zahar. Dezavantajul este ca-i asiguri organismului un nivel prea mare de zahar si grasimi, mai mult decat acesta are nevoie. Asigura-te ca vei gati bine fasolea pentru ca sistemul nostru gastrointestinal nu este adaptat sa descompuna unele proteine (evident continute in fasole). Sunt destul de bune pentru a stimula activitatea gastrointestinala.

 

Sparanghelul
Odata consumat are ca efect curatarea organismului. Mai mult de-atat promoveaza descompunerea celulelor grase.

 

[next]Grapefruitul
Grapefruitul este bogat in pectina care ajuta la descompunerea celulelor grase. Dar, asta nu este tot, grapefruitul incercand sa-si revendice vreun titlu in topul celor mai bune alimente, lupta impotriva excesului de grasime si colesterol, din organism, prin acidul galacturonic.

 

Fructele de padure
Contin multa pectina care forteaza tesuturile grase sa elibereze din celulele grase. De asemenea sunt bogate in nutrienti care lupta impotriva cancerului.

 

Merele
Consumand mere reusesti sa-ti stabilizezi nivelul zaharului mai mult timp decat in cazul consumului de alte fructe.

 

Ceaiul verde
Nu numai ca, previne cancerul si afectiunile la inima, dar numeroase studii au aratat ca, servind ceai verde sau luand suplimente (pe baza de ceai verde) rata metolismului creste. Unii cercetatori afirma ca, servind cinci cesti de ceai verde intr-o singura zi, poti arde de la 70 pana la 80 de calorii.

 

Mancarurile condimentate
Iti plac condimentele? Daca da, afla ca, acestea te pot ajuta sa arzi mai repede grasimile. Acestea te fac sa transpiri, iti mentin inima sanatoasa, iar rata metabolismului creste temporar. Ce ar fi indicat sa consumi? Ardeiul iute se dovedeste a fi cel mai bun aliment care arde grasimile si caloriile prin cresterea metabolismului, care uneori dureaza si patru ore de la consum prin cresterea temperaturii corpului. Acest proces se numeste termogeneza.

 

O componenta chimica numita capseina da nastere efectului de termogeneza. Capseina poate ajuta si in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Pentru ca in fond, nivelul zaharului din sange ajuta la controlarea foamei. Capseina poate inlocui cateva mancaruri grase, cum este untul.

 

Scortisoara si usturoiul sunt alte doua alimente care ard grasimile. Regleaza nivelul zaharului din sange, ceea ce poate ajuta in absorbtia mancarurilor, de 20 de ori mai repede. Nivelul insulinei scade si se mentine asa, iar grasimile sunt arse mult mai repede. Cercetatorii au descoperit ca numai o patrime de lingura cu scortisoara ajuta organismul la reducerea nivelului de zahar din sange. Si acesta este un lucru bun pentru ca un nivel prea mare de zahar in sange creste riscul depunerii de grasimi.

 

Uleiul de masline
Asigura nevoia organismului de grasimi si nici nu trebuie sa-ti faci griji pentru ca acesta se numara prin randul grasimilor sanatoase alaturi de uleiul de porumb, din germeni de grau etc. Consumat in salate, mancaruri te ajuta sa arzi grasimile si sa-ti mentii scazut nivelul colesterolului.
Este bogat in grasimi monosaturate, grasimi ce aduc numai beneficii starii de sanatate, conform spuselor cercetatorilor. 30 de ml de ulei de masline contine aproximativ 85% din doza zilnica de grasimi monosaturate.