Exista cateva unstenile de bucatarie care au marele merit de te ajuta sa folosesti foarte putine grasimi atunci cand gatesti. Lista "minunilor" a fost realizata de specialistii in diete de la Cuisine AZ. Primul pe lista este minunatul wok – tigaia chinezeasca, una dintre cele mai bune vase de gatit din lume. Forma vasului permite ca mancarea sa fie gatita rapid cu o cantitate foarte mica de grasime. In wok legumele si carnea sunt bine facute, foarte repede, ceea ce face ca acestea sa-si patreze toate proprietatile nutritive. Un instrument special pentru gatit cu aburi – acesta pastreaza cel mai bine vitaminele si mineralele, dar si gustul, culoarea, textura si aroma naturala a alimentelor. Unde mai pui ca la abur pot fi preparate si unele deserturi! Esential este faptul ca pentru gatitul la aburi nu ai nevoie de grasime. Hartia de copt, unde din minunatele inventii – elimina nevoia de a unge tava, indiferent ce pui la copt: o bucata de carne, legume sau un desert. Avantajele sunt evidente. Gratarul de pe aragaz – este un sistem de gatit vechi, care a trecut testul timpului. Fie ca este un gratar de piatra sau acoperit cu teflon, acesta este modul ideal de a gati fara grasimi. Este binevenit pentru toata familia, indiferent ca este vorba despre carne, legume sau fructe. Spray-ul pentru grasimi si pensula pentru uns – sunt doua intrumente "banale" care te ajuta sa dozezi la valori minime cantitatea de ulei folosita la prepararea mancarurilor. Avantajul spray-ului si al pensulei este acela ca adaugi in mancare exact cata grasime este necesara, nici mai mult, nici mai putin! Blender-ul – este cea mai buna cale pentru a beneficia de vitamine. Cu acest instrument poti da frau liber imaginatiei. Amesteci si combinii legume si fructe cu lapte sau iaurt, in combinatii de genul milkshake-ului, sau sa faci supe raw, nefierte, din legumele de sezon. Proaspat si sanatos. Pe langa instrumentele si ustensilele recomandate, specialistii te sfatuiesc sa ai la indemana, pe masa de bucatarie, langa solnita si cateva recipiente cu plantele aromate uscate si maruntite, pe care sa le folosesti pentru a da gust mancarurilor, injumatatind in acelasi timp cantitatea de sare. Reducand cantitatea de sare din mancare, aceasta devine mult mai sanatoasa. Propunerea este valabila si pentru piper, care trebuie pus din belsug in mancare pentru proprietatile lui, pentru gust si aroma. Distribuie articolul pe: